Care este povestea pantalonilor CHINOS?

COOL AND CASUAL

male-mondays-colored-pants-for-men

Unde ar fi moda masculina fara Chinos?

zico_20twill_20mvl

Sa vedem o scurta istorie a pantalonilor Chinos!

Chinos sunt pantalonii de bumbac de culoare deschisă, numele lor este dat din faptul că au venit din China. Nici nu conteaza daca acesta a fost intr-adevar momentul cand pantalonii chinos au devenit cei mai populari in America, dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, situatia lor ramane incerta.

Desigur, cei mai multi Chinos sunt produsi astăzi in US.  Multe alte tari asiatice raman si acum  furnizori importanti pe vasta piata a pantalonilor chinos din US, care continuă să fie dominata de bumbacul deschis la culoare folosit la fabricarea pantalonilor chinos, este un tip de pantaloni care se potrivesc perfect cu o abordarea casual dar clasic la codul vestimentar care predomină acum moda.

Pantalonii Chinos nu au fost foarte populari în Europa până în 1980, chiar dacă pantalonii de culoare deschisa a parcurs un drum lung în istoria modei europene.  Incă din  secolul al 18 lea, era un lucru in comun pentru bărbați să poarte pantaloni de culoare deschisă, deoarece acestiea puteau sa fie spălati și decolorati fără dificultate.

La inceputul secolului al 19 lea, în urma industrializării, panza a început să fie înlocuita cu bumbacul, care a fost din ce în ce mai disponibil pe scară mai largă și a fost mult mai ieftin la preț, care a condus, la rândul său, la o creștere a cererii de pantaloni de bumbac de culoare deschisa.

chinos

Cum asortam pantalonii Chinos

Pornim de la faptul ca pantalonii Chinos faceau parte din uniforma scolara traditionala din acea vreme.

  • Purtati la un nivel mai formal ca si uniforma cu sacou sau cu o jacheta sport.

multiple-chinos

  • O alta alternative, pentru un look smart casual, ar putea consta untr-o pereche de Chinos purtati cu o camasa si pulover sau cu o jacheta blouson-style.

smart-chinos

  • Optiunea cea mai casual de a purta o pereche de Chinos este cu un tricou polo sau rugby shirt.

chinos-looks

In functie de sezon putem sa-i purtam cu palton, jackete, veste, esarfe…

work-chinos

Chinos au fost, de asemenea in timp adoptati si de gentlemanii britanici, precum și ca fiind o caracteristică acceptată de stilul casual italian.

2014-Men-s-Chinos-Pants-Large-Size-Cargo-Pants-for-Man-business-Comfort-Cotton-Trousers-8 BIG-SALE-font-b-Men-s-b-font-font-b-Trousers-b-font-Straight-Pants-Quality

Chino este un pantalon versatil care te ajuta sa fi bine imbracat in multe ocazii.

B2139071

images

basics-white-men-casual-trousers-12btr28333

Sunt convinsa ca daca va achizitionati o pereche de Chinos o puteti combina cu multe piese din garderoba dv.

15_02_13_Category_Headvisuals_chinos

Sursa: A Guy’s Guide to Style by Bernhard Roetzel

Share Button

1 thought on “Care este povestea pantalonilor CHINOS?

Leave a Reply

Your email address will not be published.